top of page

Pasfoto voor online verlengen RDW Rijbewijs

RDW rijbewijs pasfoto voor online verlengen

Sinds 1 oktober 2018 draait er in Nederland een proef van een jaar met het online verlengen van je rijbewijs bij de RDW. Vanaf 2022 is dit ook in de gemeente Enschede mogelijk. Wij zijn de pasfoto specialist van Enschede en uiteraard is het bij ons mogelijk om je pasfoto te laten maken voor het online verlengen van je RDW Rijbewijs.

 

Voor het verlengen van je rijbewijs hoef je slechts drie stappen te ondernemen. Beknopt komt dat op het volgende neer:

  1. Kom naar Foto Charles Kuiper voor een officiële RDW goedgekeurde pasfoto.
    Wij sturen deze digitaal in bij het RDW inclusief jouw handtekening en je krijgt de pasfoto geprint mee. Prijs voor deze pasfoto is € 25,-.

  2. Je krijgt binnen enkele minuten na de aanvraag een e-mail van het RDW met daarin de bevestiging of je deze online kunt verlengen.
    (Daarnaast moet je wel aan de voorwaarden voldoen.)

  3. Als laatste haal je na 2 dagen bij het stadsloket je nieuwe rijbewijs op. Voordeel van dit alles is dat je niet veel tijd kwijt bent :-).

n.png

Hoe werken de drie stappen? (iets uitgebreider)

Voldoe je aan de boven genoemde voorwaarden dan regel je in drie stappen de verlenging van je rijbewijs.

 

Stap 1: Je pasfoto laten maken bij Foto Charles Kuiper
De pasfoto moet voldoen aan bepaalde eisen en gemaakt zijn door de RDW-erkende fotograaf. Foto Charles Kuiper  is een RDW-erkende pasfotograaf. Neem je rijbewijs mee wanneer je de pasfoto laat maken. Na het laten maken van de foto zet je bij ons je handtekening die later gebruikt zal worden op je rijbewijs. Wij sturen direct je pasfoto en handtekening beveiligd en digitaal naar het RDW. Binnen een paar minuten krijg je van de RDW een e-mail. Hierin staat of je het rijbewijs online kunt verlengen.

Iemand die voor het eerst een rijbewijs aanvraagt, moet nog wel naar het gemeentehuis of het stadsloket en kan dit niet digitaal doen. Sowieso krijg je, voor je rijbewijs, een setje pasfoto’s mee omdat de overheid dit van ons vereist. Daarnaast sturen wij dan je digitale foto en je handtekening beveiligd digitaal naar de RDW. Je kunt gewoon bij ons binnen lopen, zonder afspraak. Voor onze openingstijden en route, kijk je hier.

 

Stap 2: Je online aanvraag – de bevestigingsmail van het RDW
Ga naar de website van www.rdw.nl/ditigaalaanvragenrijbewijs. Kies daar voor “digitaal aanvragen rijbewijs” en log in met de DigiD-app. Nadat je bent ingelogd regel je binnen een paar minuten de verlenging van je rijbewijs. Ook kun je zelf aangeven op welke locatie binnen de gemeente je het rijbewijs wilt ophalen. Via iDeal reken je direct af. De RDW maakt het rijbewijs. Deze kun je al na 2 werkdagen ophalen bij het gemeentehuis of stadsloket. Je ontvangt een e-mail van de RDW als je rijbewijs klaar ligt bij de gemeente.

Op de site www.digid.nl/over-digid staat meer informatie over de DigiD-app.

 

Stap 3: Je rijbewijs ophalen
Je kunt het rijbewijs ophalen bij de door jou opgegeven locatie in je gemeente. Kijk op de site van je gemeente of je een afspraak moet maken voor het ophalen van je rijbewijs. Neem je huidige rijbewijs en de gemaakte pasfoto op print mee, het huidige rijbewijs moet je inleveren. Daarna krijg je het nieuwe rijbewijs.

Foto Charles Kuiper maakt uw pasfoto voor officiële documenten zoals paspoorten, rijbewijzen, identiteitskaarten, OV-jaarkaarten en visumaanvragen. Ook kunt u voor uw niet-officiële foto’s altijd bij ons naar binnen lopen. 

                 

RDW_check_ASA_Fotograaf_Tessa_Witvoet_rijbewijs_pasfoto-1-1024x625.jpg
bottom of page